Erfrecht

Erfrecht

Heb je alles goed geregeld?

Heb je alles goed geregeld?

Erfrecht: weet waar je aan toe bent!

Helaas krijgt iedereen vroeg of laat te maken met het erfrecht. Bijvoorbeeld omdat er iemand in je naaste omgeving overlijdt of omdat je het zelf goed voor je nabestaanden wilt regelen door middel van een (levens)testament. Onze advocaten maken de wetgeving begrijpelijk en staan je bij: of het nu gaat om het verdelen van een erfenis of het beoordelen van een (levens)testament.

Je staat er waarschijnlijk niet dagelijks bij stil, maar als je het goed wil regelen, komt er bij het erfrecht best veel kijken. Natuurlijk gaat het over de overledene en de erfgenamen, maar ook de notaris en de executeur spelen een belangrijke rol. Ontstaat er een conflict, bijvoorbeeld over het kindsdeel van de erfenis? Dan kan de zaak voor de rechter komen. Bij ons kun je altijd vertrouwen op een goed en eerlijk advies.

Erfrecht: van levenstestament tot erfenis

Heb je nog geen testament? Dan kan het verstandig zijn om dat te laten opstellen. Maar wat moet je dan allemaal regelen? Onze advocaten adviseren je hier graag over. Ook kunnen we een levenstestament opstellen. In zo’n testament leg je vast wat er gebeurt als je nog wel in leven bent, maar niet meer in staat bent om zelf besluiten te nemen. Aan wie verleen je dan bijvoorbeeld een medische volmacht en wie mag je bank- of bedrijfszaken regelen?

Onze dienstverlening in het erfrecht

Net als bij veel andere rechtsgebieden wordt er in het erfrecht gebruik gemaakt van ingewikkelde taal. Wij maken de inhoud van testamenten begrijpelijk én adviseren je over de vraag of het slim is om je testament te laten actualiseren.

Is er een geschil over de erfenis? Dan komen onze advocaten in actie. Ook kunnen wij je helpen om aanspraak te maken op de zogeheten legitieme portie. Daarmee wordt bedoeld het deel van de erfenis waarop je als onterfd kind recht hebt.

Een boedelbeschrijving is het overzicht van alle bezittingen en schulden van de overledene. Onze advocaten kunnen deze boedelbeschrijving voor je controleren, zodat je zicht hebt op de omvang van de erfenis. Dan weet jij waar je recht op hebt. Ook kunnen we zo nodig afdwingen dat een boedelbeschrijving wordt gemaakt.