Blog

28 oktober 2019

Wetsvoorstel modernisering pensioenverdeling bij scheiding

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft recent een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd dat als doel heeft de (wijze van) verdeling van pensioenen bij scheiding te moderniseren.

Volgens het wetsvoorstel krijgen beide ex-partners na de inwerkingtreding van de wet een zelfstandig recht op een deel van het pensioen dat zij tijdens het huwelijk / geregistreerd partnerschap hebben opgebouwd. De ex‑partners zijn daarbij dan niet meer afhankelijk van elkaars pensioendatum. Daarnaast heeft het overlijden van één van beide partners geen invloed meer op de pensioenuitkering van de ander.

Als dit voorstel het inderdaad uiteindelijk tot wet schopt (en dat is altijd maar afwachten), krijgen beide ex‑partners in de toekomst standaard de helft van het tijdens het huwelijk / geregistreerd partnerschap door de ander opgebouwde pensioen. Het blijft overigens, net als nu, mogelijk dat ex-partners afspreken dat zij het pensioen niet of anders verdelen.

Na inwerkingtreding van de wet zullen de pensioenuitvoerders de pensioenen automatisch verdelen. Dat zullen zij doen zodra zij vanuit de Basisregistratie personen (Brp) een melding van scheiding krijgen. In vergelijking met het huidige systeem is dat in elk geval een behoorlijke verbetering. Nu is het namelijk zo dat ex-partners zelf binnen 2 jaar na hun scheiding bij de pensioenuitvoerder moeten aangeven welke afspraken er zijn gemaakt en dat wordt nogal eens vergeten.

Uiteraard houden wij de ontwikkelingen op dit gebied scherp in de gaten!

  

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-sociale-zaken-en-werkgelegenheid/documenten/kamerstukken/2019/09/16/wetsvoorstel-pensioenverdeling-bij-scheiding-2021-incl.-memorie-van-toelichting

Routebeschrijving naar Drechtsteden Advocaten met de auto

Met de auto vanuit richting Breda

Na de Moerdijkbrug neemt u de eerste afslag naar de N3, richting Papendrecht. U gaat de Papendrechtse brug over en blijft de N3 volgen tot de verkeerslichten. Hier gaat u rechtsaf, (een klein stukje) de A15 op.
U neemt nu de eerste afslag Sliedrecht-West (24) richting Sliedrecht. U buigt linksaf en neemt bij de verkeerslichten de afslag naar links, richting het industrieterrein Nijverwaard. U blijft deze weg volgen. (Let op: vaak snelheidscontroles door flitsautoís!) U blijft de weg volgen. Ga op de rotonde rechtdoor, u ziet links het NS-station. Neem de eerste straat rechts, u rijdt nu het bedrijventerrein Stationspark op. Neem de tweede afslag rechts en hierna de eerste afslag links. Ons pand bevindt zich rechts achteraan op het Stationspark. U kunt hier gratis parkeren. Via de ingang van Hoek en Blok kunt u zich melden bij de receptie.

Kijk voor meer informatie op www.9292.nl

Met de auto vanuit de richting Den Haag en Rotterdam

Volg op het knooppunt Ridderkerk de A15 richting Gorinchem/Nijmegen. U passeert o.a. een Shellstation, gaat onder de tunnel bij Alblasserdam door, passeert Papendrecht en u neemt dan afslag Sliedrecht-West (24) richting Sliedrecht. U buigt linksaf en neemt bij de verkeerslichten de afslag naar links, richting het industrieterrein Nijverwaard. U blijft deze weg volgen. (Let op: vaak snelheidscontroles door flitsautoís!)  U blijft de weg volgen. Ga op de rotonde rechtdoor, u ziet links het NS-station. Neem de eerste straat rechts, u rijdt nu het bedrijventerrein Stationspark op. Neem de tweede afslag rechts en hierna de eerste afslag links. Ons pand bevindt zich rechts achteraan op het Stationspark. U kunt hier gratis parkeren. Via de ingang van Hoek en Blok kunt u zich melden bij de receptie.

Kijk voor meer informatie op www.9292.nl

Met de auto vanuit de richting Utrecht en Gorinchem

Volg de A15 richting Rotterdam. Neem de afslag Hardinxveld-Giessendam / Sliedrecht-Oost (25), neem aan het einde van de afrit de derde afslag van de rotonde. Ga vervolgens bij de stoplichten rechtsaf en volg de weg naar beneden. De volgende rotonde neemt u driekwart en u bevindt zich nu op de Sportlaan. Ga vervolgens bij de volgende rotonde rechtdoor en blijf deze weg volgen. Neem na de heuvel - u passeert de parkeerplaats van het NS-station - de eerste afslag links. U rijdt nu het bedrijventerrein Stationspark op. Neem de tweede afslag rechts en hierna de eerste afslag links. Ons pand bevindt zich rechts achteraan op het Stationspark.
U kunt hier gratis parkeren. Via de ingang van Hoek en Blok kunt u zich melden bij de receptie.

Kijk voor meer informatie op www.9292.nl

Contact

Drechtsteden Advocaten is gevestigd in Sliedrecht, tegenover het station. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en het kantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Wij hebben ook de mogelijkheid om afspraken te maken op kantoor in Barendrecht.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan contact met ons op via de telefoon, e-mail of vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Stel ons uw vraag