Blog

19 september 2018

Waarom kiezen voor incasso via een advocaat?

De inschakeling van een advocaat voor het incasseren van uw vordering biedt een aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een incassobureau of een deurwaarder. Die voordelen zijn de volgende:

  • een advocaat valt onder het toezicht van de Orde van Advocaten en moet zich aan gedragsregels houden. De advocaat mag zich niet van ongeoorloofde incassomethoden bedienen;
  • een advocaat moet een derdengeldenrekening tot zijn beschikking hebben die in een aparte stichting (los van het kantoor) is ondergebracht. Op die manier wordt verzekerd dat het voor u geïncasseerde geld veilig is. Het op die rekening ontvangen geld mag ook niet zonder uw toestemming worden verrekend;
  • de advocaat moet uw belang zo goed mogelijk dienen en kan zijn werk onafhankelijk uitvoeren;
  • de advocaat beschikt over een procesmonopolie. Voor geldvorderingen geldt de wettelijke bepaling dat u bij een belang van € 25.000,00 of hoger niet zonder advocaat mag procederen. In die gevallen mogen alleen advocaten bij de Rechtbank, het Gerechtshof en de Hoge Raad in een procedure optreden. Maar ook als het gaat om vorderingen waarvoor geen verplichte vertegenwoordiging geldt, zoals vorderingen met een belang onder de
    € 25.000,00 of vorderingen gebaseerd op een arbeids- of huurovereenkomst is het zinvol te kiezen voor een advocaat. Goed procederen vereist nu eenmaal kennis en kunde en een advocaat heeft daarvoor een goede opleiding gehad;
  • een advocaat is ook bevoegd faillissementen aan te vragen en kan, anders dan een incassobureau of deurwaarde, aan de rechter toestemming vragen om beslagen te leggen om uw vordering (in afwachting van de uitkomst van een procedure) veilig te stellen.

Routebeschrijving naar Drechtsteden Advocaten met de auto

Met de auto vanuit richting Breda

Na de Moerdijkbrug neemt u de eerste afslag naar de N3, richting Papendrecht. U gaat de Papendrechtse brug over en blijft de N3 volgen tot de verkeerslichten. Hier gaat u rechtsaf, (een klein stukje) de A15 op.
U neemt nu de eerste afslag Sliedrecht-West (24) richting Sliedrecht. U buigt linksaf en neemt bij de verkeerslichten de afslag naar links, richting het industrieterrein Nijverwaard. U blijft deze weg volgen. (Let op: vaak snelheidscontroles door flitsautoís!) U blijft de weg volgen. Ga op de rotonde rechtdoor, u ziet links het NS-station. Neem de eerste straat rechts, u rijdt nu het bedrijventerrein Stationspark op. Neem de tweede afslag rechts en hierna de eerste afslag links. Ons pand bevindt zich rechts achteraan op het Stationspark. U kunt hier gratis parkeren. Via de ingang van Hoek en Blok kunt u zich melden bij de receptie.

Kijk voor meer informatie op www.9292.nl

Met de auto vanuit de richting Den Haag en Rotterdam

Volg op het knooppunt Ridderkerk de A15 richting Gorinchem/Nijmegen. U passeert o.a. een Shellstation, gaat onder de tunnel bij Alblasserdam door, passeert Papendrecht en u neemt dan afslag Sliedrecht-West (24) richting Sliedrecht. U buigt linksaf en neemt bij de verkeerslichten de afslag naar links, richting het industrieterrein Nijverwaard. U blijft deze weg volgen. (Let op: vaak snelheidscontroles door flitsautoís!)  U blijft de weg volgen. Ga op de rotonde rechtdoor, u ziet links het NS-station. Neem de eerste straat rechts, u rijdt nu het bedrijventerrein Stationspark op. Neem de tweede afslag rechts en hierna de eerste afslag links. Ons pand bevindt zich rechts achteraan op het Stationspark. U kunt hier gratis parkeren. Via de ingang van Hoek en Blok kunt u zich melden bij de receptie.

Kijk voor meer informatie op www.9292.nl

Met de auto vanuit de richting Utrecht en Gorinchem

Volg de A15 richting Rotterdam. Neem de afslag Hardinxveld-Giessendam / Sliedrecht-Oost (25), neem aan het einde van de afrit de derde afslag van de rotonde. Ga vervolgens bij de stoplichten rechtsaf en volg de weg naar beneden. De volgende rotonde neemt u driekwart en u bevindt zich nu op de Sportlaan. Ga vervolgens bij de volgende rotonde rechtdoor en blijf deze weg volgen. Neem na de heuvel - u passeert de parkeerplaats van het NS-station - de eerste afslag links. U rijdt nu het bedrijventerrein Stationspark op. Neem de tweede afslag rechts en hierna de eerste afslag links. Ons pand bevindt zich rechts achteraan op het Stationspark.
U kunt hier gratis parkeren. Via de ingang van Hoek en Blok kunt u zich melden bij de receptie.

Kijk voor meer informatie op www.9292.nl

Contact

Drechtsteden Advocaten is gevestigd in Sliedrecht, tegenover het station. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en het kantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Wij hebben ook de mogelijkheid om afspraken te maken op kantoor in Barendrecht.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan contact met ons op via de telefoon, e-mail of vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Stel ons uw vraag