Blog

15 november 2018

Herziening beslag- en executierecht

Het kabinet heeft laten weten dat zij het beslag- en executierecht op onderdelen wil gaan aanpassen. Daarvoor is wetsvoorstel gemaakt. De belangrijkste wijzigingsvoorstellen zijn:

  • bij beslag op een bankrekening van een natuurlijk persoon moet met een “beslagvrij bedrag” rekening worden gehouden. Nu geldt alleen een beslagvrije voet als er beslag op loon of een uitkering wordt gelegd. Deze uitbreiding voorkomt dat op de bankrekening nog langer een verkapt loonbeslag kan worden gelegd, waardoor de debiteur dus niet meer ineens zonder geld zit;
  • het beslag op motorvoertuigen wordt ook makkelijker gemaakt. De deurwaarder legt dit beslag in het vervolg van achter zijn bureau en hoeft het voertuig niet meer daadwerkelijk te zien om beslag te kunnen leggen. Het verstoppen van een voertuig voorkomt het beslag dus niet meer. Het beslag wordt ingeschreven in het RDW- register, zodat het voertuig niet meer op naam van een ander overgedragen kan worden zolang het beslag ligt;
  • het veilen van roerende zaken kan bij aanname van het wetsvoorstel in het vervolg ook via het internet. Voordelen daarvan zijn dat het veilingproces transparanter en goedkoper wordt. Ook wordt zo een groter publiek bereikt dat tot een hogere opbrengst kan leiden;
  • als voorzienbaar is dat de kosten van een beslag de baten overtreffen, dan mag het beslag niet worden gelegd om onnodige kosten voor de debiteur te vermijden;
  • tot slot is een belangrijke verbetering voor de beslaglegger dat de termijn waarbinnen een werkgever of een bank aan de beslaglegger moet opgeven wat er door het beslag is getroffen, van 4 weken naar 2 weken na beslaglegging wordt teruggebracht, waardoor de executie wordt versneld.

Uiteraard is nog ‘maar’ sprake van een wetsvoorstel. Dit zal eerst nog door de Tweede Kamer en daarna de Eerste Kamer moeten worden geloodst.

Routebeschrijving naar Drechtsteden Advocaten met de auto

Met de auto vanuit richting Breda

Na de Moerdijkbrug neemt u de eerste afslag naar de N3, richting Papendrecht. U gaat de Papendrechtse brug over en blijft de N3 volgen tot de verkeerslichten. Hier gaat u rechtsaf, (een klein stukje) de A15 op.
U neemt nu de eerste afslag Sliedrecht-West (24) richting Sliedrecht. U buigt linksaf en neemt bij de verkeerslichten de afslag naar links, richting het industrieterrein Nijverwaard. U blijft deze weg volgen. (Let op: vaak snelheidscontroles door flitsautoís!) U blijft de weg volgen. Ga op de rotonde rechtdoor, u ziet links het NS-station. Neem de eerste straat rechts, u rijdt nu het bedrijventerrein Stationspark op. Neem de tweede afslag rechts en hierna de eerste afslag links. Ons pand bevindt zich rechts achteraan op het Stationspark. U kunt hier gratis parkeren. Via de ingang van Hoek en Blok kunt u zich melden bij de receptie.

Kijk voor meer informatie op www.9292.nl

Met de auto vanuit de richting Den Haag en Rotterdam

Volg op het knooppunt Ridderkerk de A15 richting Gorinchem/Nijmegen. U passeert o.a. een Shellstation, gaat onder de tunnel bij Alblasserdam door, passeert Papendrecht en u neemt dan afslag Sliedrecht-West (24) richting Sliedrecht. U buigt linksaf en neemt bij de verkeerslichten de afslag naar links, richting het industrieterrein Nijverwaard. U blijft deze weg volgen. (Let op: vaak snelheidscontroles door flitsautoís!)  U blijft de weg volgen. Ga op de rotonde rechtdoor, u ziet links het NS-station. Neem de eerste straat rechts, u rijdt nu het bedrijventerrein Stationspark op. Neem de tweede afslag rechts en hierna de eerste afslag links. Ons pand bevindt zich rechts achteraan op het Stationspark. U kunt hier gratis parkeren. Via de ingang van Hoek en Blok kunt u zich melden bij de receptie.

Kijk voor meer informatie op www.9292.nl

Met de auto vanuit de richting Utrecht en Gorinchem

Volg de A15 richting Rotterdam. Neem de afslag Hardinxveld-Giessendam / Sliedrecht-Oost (25), neem aan het einde van de afrit de derde afslag van de rotonde. Ga vervolgens bij de stoplichten rechtsaf en volg de weg naar beneden. De volgende rotonde neemt u driekwart en u bevindt zich nu op de Sportlaan. Ga vervolgens bij de volgende rotonde rechtdoor en blijf deze weg volgen. Neem na de heuvel - u passeert de parkeerplaats van het NS-station - de eerste afslag links. U rijdt nu het bedrijventerrein Stationspark op. Neem de tweede afslag rechts en hierna de eerste afslag links. Ons pand bevindt zich rechts achteraan op het Stationspark.
U kunt hier gratis parkeren. Via de ingang van Hoek en Blok kunt u zich melden bij de receptie.

Kijk voor meer informatie op www.9292.nl

Contact

Drechtsteden Advocaten is gevestigd in Sliedrecht, tegenover het station. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en het kantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Wij hebben ook de mogelijkheid om afspraken te maken op kantoor in Barendrecht.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan contact met ons op via de telefoon, e-mail of vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Stel ons uw vraag