Blog

Wij houden u regelmatig op de hoogte over nieuwsfeiten!

Opschortende en ontbindende voorwaarden

2 juli 2019

Als er een overeenkomst wordt gesloten hoor je nog al eens zeggen dat die overeenkomst onder een opschortende en/of een ontbindende voorwaarde wordt gesloten, maar wat betekent dat nu eigenlijk?

Meer lezen

Samenleving verbreken

4 juni 2019

In de praktijk gebeurt het redelijk vaak dat mensen samen wonen zonder dat zij getrouwd zijn, een geregistreerd partnerschap hebben of een samenlevingscontract hebben gesloten. Op zichzelf is daar niets mis mee, maar hoe zit het dan als je besluit dat samen wonen geen optie meer is en je gaat uit elkaar?

Meer lezen

Vervaltermijnen in het arbeidsrecht; maakt één zwaluw al zomer?

20 mei 2019

In het recht wordt onderscheid gemaakt tussen een verjaringstermijn en een vervaltermijn. Een verjaringstermijn kan worden gestuit, dat wil zeggen dat die termijn kan worden verlengd, maar een vervaltermijn is definitief. Laat je die termijn ongebruikt voorbij gaan, dan houdt alles op. Of toch niet?

Meer lezen

Finale kwijting is geen kwijtschelding

25 april 2019

In overeenkomsten komt u waarschijnlijk wel eens tegen (zeker als het om vaststellingsovereenkomsten gaat), dat partijen elkaar over en weer finale kwijting verlenen, maar wat betekent dat eigenlijk en is dat ook zo definitief als het klinkt?

Meer lezen

De legitieme portie: hoe zit dat eigenlijk?

25 april 2019

Allereerst het antwoord op de vraag: wat is dat eigenlijk? Heel simpel gezegd is de legitieme portie (of wettelijk erfdeel) het gedeelte van de erfenis van de ouder waarop een kind altijd (onterfd of niet) recht heeft.

Meer lezen

Een incassoregister tegen misstanden

28 februari 2019

Begin deze maand liet het kabinet weten dat het misstanden in de incassomarkt wil aanpakken. Een van de maatregelen die daarvoor worden genomen zijn de invoering van het incassoregister.

Meer lezen

Winnend verliezen; soms kan het raar lopen

28 februari 2019

Er zijn van die zaken waarvan je ook als advocaat denkt: “wat kan het soms raar lopen.”

Meer lezen

Een bewijsbeslag; kan dat?

29 januari 2019

Soms kom je wel eens voor een situatie te staan waarin de kans op succes in een procedure afhangt van de vraag of je bepaalde bewijzen kunt veilig stellen. Dan kan een bewijsbeslag uitkomst bieden. Misschien hebt u daar wel eens van gehoord. Maar kan dat eigenlijk?

Meer lezen

Wetsvoorstel Herziening Partneralimentatie (34.231)

20 december 2018

Het lijkt er dit keer dan toch echt van te gaan komen; een verandering van de duur van de partneralimentatie. Op 11 december 2018 heeft een (ruime) meerderheid van de Tweede Kamer ingestemd met het wetsvoorstel dat dit moet gaan regelen.

Meer lezen

Belangrijke lijstjes: Over de zwarte, grijze en blauwe lijst

17 december 2018

Als het gaat om oneerlijke bepalingen in consumentenovereenkomsten (algemene voorwaarden), moeten die bepalingen niet alleen aan de (in elk geval voor juristen welbekende) zwarte en grijze lijst worden getoetst, maar ook aan de (vaak wat minder bekende) blauwe lijst. Hoe zit dat eigenlijk?

Meer lezen

Herziening beslag- en executierecht

15 november 2018

Het kabinet heeft laten weten dat zij het beslag- en executierecht op onderdelen wil gaan aanpassen. Daarvoor is wetsvoorstel gemaakt. De belangrijkste wijzigingsvoorstellen zijn:

Meer lezen

Alimentatie: is elke wijziging genoeg om een bijdrage te laten aanpassen?

13 november 2018

Het antwoord op de vraag of elke wijziging in een situatie voldoende is om een vastgesteld bedrag aan alimentatie te laten aanpassen is vrij eenvoudig. Het antwoord is namelijk ‘nee’. Een mooi voorbeeld daarvan is een uitspraak van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van 2 oktober 2018.

Meer lezen

Concurrentiebeding en/of relatiebeding

20 september 2018

Vaak zien wij (arbeids)overeenkomsten met een artikel waarin wordt geprobeerd om zowel het tegengaan van concurrentie als het verbod tot het meenemen van relaties in hetzelfde artikel op te schrijven. Meestal gaat dat niet goed.

Meer lezen

Erfrecht: Moet een derde meewerken aan het opstellen van een boedelbeschrijving?

20 september 2018

De vraag is of iemand die goederen van de nalatenschap in zijn/haar bezit heeft, maar geen erfgenaam is, moet meewerken aan (het opstellen van) een boedelbeschrijving.

Meer lezen

Waarom kiezen voor incasso via een advocaat?

19 september 2018

De inschakeling van een advocaat voor het incasseren van uw vordering biedt een aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een incassobureau of een deurwaarder.

Meer lezen

Voorlopige voorzieningen in het scheidingsrecht

19 september 2018

Op 31 augustus 2018 heeft de Hoge Raad duidelijkheid gecreëerd over de vraag of in het scheidingsrecht ruimte is voor het vragen van een voorlopige voorziening op de voet van artikel 223 Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering (Rv.).

Meer lezen

Routebeschrijving naar Drechtsteden Advocaten met de auto

Met de auto vanuit richting Breda

Na de Moerdijkbrug neemt u de eerste afslag naar de N3, richting Papendrecht. U gaat de Papendrechtse brug over en blijft de N3 volgen tot de verkeerslichten. Hier gaat u rechtsaf, (een klein stukje) de A15 op.
U neemt nu de eerste afslag Sliedrecht-West (24) richting Sliedrecht. U buigt linksaf en neemt bij de verkeerslichten de afslag naar links, richting het industrieterrein Nijverwaard. U blijft deze weg volgen. (Let op: vaak snelheidscontroles door flitsautoís!) U blijft de weg volgen. Ga op de rotonde rechtdoor, u ziet links het NS-station. Neem de eerste straat rechts, u rijdt nu het bedrijventerrein Stationspark op. Neem de tweede afslag rechts en hierna de eerste afslag links. Ons pand bevindt zich rechts achteraan op het Stationspark. U kunt hier gratis parkeren. Via de ingang van Hoek en Blok kunt u zich melden bij de receptie.

Kijk voor meer informatie op www.9292.nl

Met de auto vanuit de richting Den Haag en Rotterdam

Volg op het knooppunt Ridderkerk de A15 richting Gorinchem/Nijmegen. U passeert o.a. een Shellstation, gaat onder de tunnel bij Alblasserdam door, passeert Papendrecht en u neemt dan afslag Sliedrecht-West (24) richting Sliedrecht. U buigt linksaf en neemt bij de verkeerslichten de afslag naar links, richting het industrieterrein Nijverwaard. U blijft deze weg volgen. (Let op: vaak snelheidscontroles door flitsautoís!)  U blijft de weg volgen. Ga op de rotonde rechtdoor, u ziet links het NS-station. Neem de eerste straat rechts, u rijdt nu het bedrijventerrein Stationspark op. Neem de tweede afslag rechts en hierna de eerste afslag links. Ons pand bevindt zich rechts achteraan op het Stationspark. U kunt hier gratis parkeren. Via de ingang van Hoek en Blok kunt u zich melden bij de receptie.

Kijk voor meer informatie op www.9292.nl

Met de auto vanuit de richting Utrecht en Gorinchem

Volg de A15 richting Rotterdam. Neem de afslag Hardinxveld-Giessendam / Sliedrecht-Oost (25), neem aan het einde van de afrit de derde afslag van de rotonde. Ga vervolgens bij de stoplichten rechtsaf en volg de weg naar beneden. De volgende rotonde neemt u driekwart en u bevindt zich nu op de Sportlaan. Ga vervolgens bij de volgende rotonde rechtdoor en blijf deze weg volgen. Neem na de heuvel - u passeert de parkeerplaats van het NS-station - de eerste afslag links. U rijdt nu het bedrijventerrein Stationspark op. Neem de tweede afslag rechts en hierna de eerste afslag links. Ons pand bevindt zich rechts achteraan op het Stationspark.
U kunt hier gratis parkeren. Via de ingang van Hoek en Blok kunt u zich melden bij de receptie.

Kijk voor meer informatie op www.9292.nl

Contact

Drechtsteden Advocaten is gevestigd in Sliedrecht, tegenover het station. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en het kantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Wij hebben ook de mogelijkheid om afspraken te maken op kantoor in Barendrecht.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan contact met ons op via de telefoon, e-mail of vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Stel ons uw vraag